Zorgverzekeraars verlagen premie voor 2014

verbandschaar en injectiespuitDiverse zorgverzekeraars hebben inmiddels hun premies voor 2014 bekendgemaakt. De meeste verzekeraars hebben aangekondigd dat zij de premie voor de basisverzekering voor 2014 gaan verlagen. De zorgverzekeraars VGZ en Univé verlagen hun premie zelfs fors, bij coöperatie VGZ zijn verzekerden maandelijks 12 euro goedkoper uit.

De verzekeraars die onder Achmea vallen (o.a. Interpolis, Zilveren Kruis, Avéro en Agis) alsmede diverse kleine verzekeraars hebben ook al gemeld dat zijn hun premie voor de basisverzekering gaan verlagen.

Premieverlaging door kostenbeheersing

VGZ verklaart dat de premie van de zorgverzekering omlaag kan door en betere beheersing van de kosten en kostenbeheersingen door het maken van betere afspraken over kosten met de zorgaanbieders.

Over heel 2014 gerekend zijn de basisverzekeringen van VGZ en Univé (dat onder VGZ valt) vergeleken met dit jaar maar liefst 144 euro goedkoper geworden. Het betreft hier dan wel de ‘naturapolis’ , de restitutiepolis is zoals gebruikelijk iets duurder omdat deze de verzekerden meer keuze qua behandelaars biedt.