Fysiotherapie houdt zich bezig met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Als mensen klachten aan hun rug, schouders, ledematen en dergelijke hebben kunnen zij zich, al of niet doorverwezen door hun huisarts, tot een fysiotherapeut wenden.

Behandelplan

De fysiotherapeut zal een lichamelijk onderzoek (anamnese) bij de patiënt doen en aan de hand daarvan een passend behandelplan opstellen. Dit behandelplan wordt voor de behandeling met de patiënt doorgenomen, tijdens de behandeling is de patiënt zelf altijd nog verantwoordelijk voor zijn eigen genezing.

Ondersteunende, paramedische discipline

Fysiotherapie is een paramedische discipline die een ondersteunende rol speelt. De behandelingen van de fysiotherapeut kunnen onder anderen tot doel hebben om bepaalde delen van het lichaam beter te doen functioneren, de patiënt binnen de grenzen van zijn (chronische) aandoening optimaal te laten functioneren en/of de pijn te doen verminderen.

Beschermd beroep

Het beroep fysiotherapie is beschermd, iemand mag zich pas fysiotherapeut noemen als hij/zij de 4-jarige HBO-opleiding voor fysiotherapeut heeft afgerond èn een BIG-registratie bezit. Er zijn verschillende vormen van fysiotherapie waarmee klachten worden behandeld. Behalve de algemene fysiotherapie kennen we ook oefentherapie, massagetherapie en fysische therapie.

Specifieke vormen en specialisaties binnen de fysiotherapie

Overzicht van alle praktijken voor fysiotherapie

Naast bovenstaande informatie bieden wij nog veel meer, u vindt hier namelijk een compleet overzicht van alle ruim 8000 fysiotherapeuten in Nederland, ingedeeld per provincie en per plaats. Zo kunt u makkelijk en snel een praktijk voor fysiotherapie, manuele therapie , bewegings- of oefentherapie in de nabije omgeving vinden.